Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Ο καπιταλισμός θα καταρρεύσει από την επανάσταση του κάθε ανθρωπάκου

"Ο καπιταλισμός σκοτώνει". Τα συνθήματα των αναρχικών και των αριστερών στους τοίχους, λένε την αλήθεια γι' αυτό το τέρας, που διψά για αίμα αδύναμων ανθρώπων, δεν σταματάει πουθενά σε όσους θανάτους και αν προκαλέσει και είναι πάντοτε αχόρταγο για πλούτη, για όλο το χρυσάφι του κόσμου!
Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, δεν είναι κάτι άλλο, από τη μετεξέλιξη του στο στάδιο του άκρατου καπιταλισμού, που ακριβώς επειδή καταρρέει, "τα δίνει όλα", παίρνοντας όσο περισσότερα κεφάλια μπορεί σε αυτή την κατρακύλα του. Αν δούμε την αγριότητα του στην Ισπανία, αν σκεφτούμε ότι καθημερινά σχεδόν στη χώρα μας αυτοκτονούν άνθρωποι λόγω ανέχειας και ψυχολογικών προβλημάτων που η ανέχεια τους προκαλεί, τότε μπορούμε πολύ εύκολα να πούμε... "Να λοιπόν! Αυτός είναι ο καπιταλισμός"!
Ακόμα και σε προηγούμενες, πλασματικά καλύτερες εποχές, ο καπιταλισμός εξουδετέρωνε ανθρώπους που δεν ήταν γεννημένοι για.."μεγάλες δουλειές". Έσκυβαν το κεφάλι, έδειχναν υπομονή και προσπαθούσαν ήρεμα και σωστά να ζήσουν τις οικογένειες τους. Δεν γίνεται να υπάρχουν παντού "ανοικτομάτηδες", "πονηροί" και "διαόλου κάλτσα" άνθρωποι που να..."πιάνουν την πέτρα και να τους γίνεται χρυσάφι"...
Όχι. Ο περισσότερος κόσμος, είναι ανθρωπάκια Του Θεού. Ένα μεροκάματο. Ένα μισθουλάκο. Μια καλή κουβέντα από τον επιστάτη τους... Δεν ήθελαν και πολλά πράγματα. Άντε και καμιά επιδότηση από τις ελιές που μας έγραψε ο πατέρας στο χωριό. Και δεν βαριέσαι. "Έχει και για μας Ο Θεός"... Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι, βαπτίστηκαν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας, τον Γιώργο Παπανδρέου, σαν "απατεώνες", "τεμπέληδες", '"λαμόγια" κ.λ.π. Πήγαινε ο ίδιος παντού σε όλο τον κόσμο και κατηγορούσε την χώρα που είχε την ατυχία να τον εκλέξει για πρωθυπουργό...
Ανάμεσα σε αυτό τον απλό κόσμο, βρίσκονται σήμερα τα περισσότερα θύματα της οικονομικής κρίσης. Πεινασμένοι άνθρωποι. Έχασαν τις δουλειές τους. Δέχτηκαν φοβερές περικοπές στο δημόσιο όπου δούλευαν για πολλά χρόνια και έτριβαν τα χέρια τους, οι φουκαράδες, όταν έβλεπαν στη μισθοδοσία τους μερικά ψίχουλα παραπάνω, από αυτές τις "αυξήσεις" που πετύχαιναν οι εργατοπατέρες τους κατά καιρούς.
Σήμερα τα ανθρωπάκια έχουν αγριέψει. Αναγκάζονται και σέρνονται στα συσσίτια για μερικές ντομάτες, λίγο λαδάκι, κανά κιβώτιο με κηπευτικά. Αλλά μέσα τους έχουν κρυμμένο έναν αντάρτη των πόλεων, είναι οι άθλιοι της σύγχρονης κατοχής στην Ελλάδα που θα γίνει ένα μεγάλο ποτάμι οργής και θα πνίξει τους φασίστες της τρικομματικής κυβέρνησης. Θα είναι τότε, φίλοι μου, που ο καπιταλισμός θα συντριβεί. Θα είναι τότε που ο ίδιος ο λαός, θα ακολουθήσει μια άλλη κοινωνία, όπου δεν θα επικρατεί η εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο. Ο ανθρωπάκος θα ανατρέψει το τέρας του καπιταλισμού. Αυτή θα είναι φίλοι μου, η επανάσταση του κάθε ανθρωπάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου