Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Λίγο λάδι για να φάνε τα παιδιά τους ζητούσαν στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου - Δείτε πώς κατάντησαν τους έλληνες, οι Παπανδρεοπαπαδήμ(ι)οι και οι σημερινοί μνημονιακοί βρυκόλακες!

Έπιασε τόπο το δημοσίευμα της εφημερίδας "Ν.Κρήτη"  (για να ξέρουμε τα πώς και τα γιατί) και μοιράστηκαν στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ένας τόνος και 50 λίτρα ελαιολάδου των τεσσάρων Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών του νομού και του ιδιώτη Παύλου Ανδρουλάκη και από ένα σακκουλάκι με συσκευασμένη επιτραπέζια ελιά της ΕΑΣ Μεσαράς, για την κάθε οικογένεια.
Εποχές παλιές κατοχικές πάλι με γερμανούς κατακτητές, ζωντάνεψαν στην αίθουσα του ΕΚΗ. Οι δικαιούχες οικογένειες - βάσει εισοδηματικών κριτηρίων κάτω των 8 χιλιάδων ευρώ - ανήλθαν στις 204.  Αλλά πήγαν και αρκετές άλλες, που επέμεναν να πάρουν τα τέσσερα λίτρα και το ένα σακκουλάκι με ελιές, μάταια όμως. Βέβαια, γράφτηκαν σε λίστες για μια νέα, μελλοντική διανομή...
Ο "μπαγάσας" αρνείται να αναδημοσιεύσει φωτογραφίες με πρόσωπα των σύγχρονων φτωχούληδων. Μάλιστα, υπήρξαν και αντιδράσεις με τις κάμερες. Διότι, δεν φτάνει ο πόνος και η φτώχεια τους. Έπρεπε να τους δείχνουν και τα κανάλια, δηλαδή; Κάποιος με ένα παιδί στην αγκαλιά, είπε στον οπερατέρ. "Τράβα με. Τράβα με καλά, να δείξεις τα χάλια μου"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου