Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Το "Ολοκαύτωμα" της Βιάννου...επαναλαμβάνεται πάλι υπό Γερμανική Κατοχή στην Ελλάδα!

Εγκληματίες που πρέπει να τιμωρηθούν χάνοντας το φως της μέρας από τα μάτια και την βρώμικη ψυχή τους, θα κάνουν...πάρτι απόψε βλέποντας - σαν σύγχρονοι Νέρωνες που είναι - το κακό που προκάλεσαν στη Βιάννο!
Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των δυνάμεων της πυροσβεστικής.
Όλοι πλέον κάνουν λόγο για ένα δεύτερο "ολοκαύτωμα" στην Βιάννο καθώς οι καταστροφές στις ελαιοκαλλιέργειες και στα αιγοπρόβατα είναι ανυπολόγιστες. Τα ξημερώματα εκκενώθηκαν τα χωριά Κάτω Βιάννος, Χόνδρος και Περιβόλια.
Τα ξημερώματα οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών και σήμανε συναγερμός. Εκκενώθηκαν οι οικισμοί της Κάτω Βιάννου και του Χόνδρου, ενώ κάηκαν κολώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να βυθιστεί στο σκοτάδι όλο το δυτικό τμήμα της Βιάννου. Ακόμη και το δημαρχείο ηλεκτροδοτείται από γεννήτρια. Τα συνεργεία της ΔΕΗ καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.
Κάηκαν περισσότερα από 50 χιλιάδες στρέμματα με ελαιόδεντρα, ενώ έχουν καταστραφεί και τα δίκτυα ύδρευσης. Κανείς από τους κατοίκους των οικισμών που εκκενώθηκαν δεν κινδύνευσε. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο δημαρχείο της Βιάννου και είναι ασφαλείς.
Για τη φωτιά, υπάρχουν υπόνοιες ότι ξεκίνησε λόγω του ''πολέμου'' για τα βοσκοτόπια, που υπάρχουν στην περιοχή. Αυτό που προέχει πάντως είναι να τεθεί έγκαιρα υπό έλεγχο. Τα υπόλοιπα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στη συνέχεια...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου