Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ανθρώπινες φιγούρες, σπρώχνονταν στις σκάλες του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, για λίγες πιπεριές, αγγουράκια και ντομάτες!



ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΩΡΕ ΠΟΥ ΔΕΝ...ΦΥΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ...ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ!





Έσπρωχνε ο ένας τον άλλο, για να προλάβουν να πάρουν μια κούτα με κηπευτικά του Αγροτικού Συνεταιρισμού "Ανατολή" της Ιεράπετρας και δεν είχαν άδικο οι φουκαράδες, αφού...οι 400 χαρτόκουτες των δέκα κιλών η κάθε μια, τελικά ήταν πολύ λίγες για τους ανθρωπάκους που μαζεύτηκαν στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, σήμερα το πρωί! Μάλιστα, μια γυναίκα κρατώντας την κούτα βγήκε έξω από την πίσω πόρτα της αίθουσας και προς μεγάλη της έκπληξη, δέχτηκε επίθεση από μια άλλη φουκαριάρα, που της άρπαξε την κούτα και εξαφανίστηκε, γεμάτη από ντροπή, μην μπορώντας να αντέξει, προφανώς, τις ουρές, τα στριμώγματα στις σκάλες, τα φλας των φωτογράφων και τις βιντεοκάμερες των καναλιών.
Ακόμα και φασαρία έγινε στις σκάλες. Τραγική φιγούρα, μια νεαρή μητέρα, με ένα κοριτσάκι στην αγκαλιά και δύο δίδυμα στο καρότσι, να προσπαθεί να συγκρατήσει το παιδί, το καρότσι και την κούτα με τα κηπευτικά.


Οι κάμερες, οι φωτογράφοι, η ντροπή, η σύγχρονη κατοχή...



Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, έβαλε τα κλάματα μπροστά στις κάμερες. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να χωνέψει αυτό που συμβαίνει. Αν έλειπε κι αυτός, αν έλειπαν οι άνθρωποι του Εργατικού Κέντρου, οι αγροτικοί φορείς, η Εκκλησία, το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης, οι χιλιάδες απλοί και ευαίσθητοι άνθρωποι, πόσο να άντεχαν οι φτωχοί πρώην εργαζόμενοι και νοικοκύρηδες της Κρήτης;
Αρκετές ώρες μετά, ανθρώπινες φιγούρες ξεπετάγονταν από τα γύρω στενά και ζητούσαν βοήθεια. Εγγράφονταν τελικά στις λίστες, για να πάρουν σειρά στην επόμενη διανομή.
Οι Μανόλης Γερακιανάκης και Μανόλης Ηλιάκης
του Συνεταιρισμού "Ανατολή" ετοιμάζουν άλλες 100
χαρτόκουτες για Ηράκλειο και εκατοντάδες ακόμη,
για τη Θεσσαλονίκη


Ο αγώνας συνεχίζεται. Η Ελλάδα αντιστέκεται. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, ας μας αδειάσουν τη γωνιά. Θα πέσουν, άλλωστε από τους θρόνους τους. Δεν θα κρατήσει για πολύ αυτό το μακελειό σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Οι έλληνες θα αντέξουν. Γιατί είναι έλληνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου