Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Οικολογικό έγκλημα στη Ροδιά του δήμου Μαλεβιζίου - Με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Κρήτης ετοιμάζουν λατομεία σε περιοχή απείρου φυσικού κάλλους - "Μολών Λαβέ" απαντά η τοπική κοινωνία!

Κυριολεκτικά "μπαρούτι" μυρίζει η Ροδιά του δήμου Μαλεβιζίου μετά τις πληροφορίες ότι ο - κατά τα λοιπά φυσιολάτρης και...οικολόγος - Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, χωρίς να ρωτήσει ούτε καν τις μοναχές της ιστορικής Μονής Σαββαθιανών, έβαλε την υπογραφή του για ενοικίαση μοναστηριακής περιουσίας σε ρεθυμνιώτη που θέλει να εγκαταστήσει...λατομεία στην απείρου φυσικού κάλλους περιοχή!
Οι κάτοικοι της Ροδιάς έχουν ξεκινήσει να οργανώνονται μαζεύοντας υπογραφές, ενώ προειδοποιούν ότι δεν θα αφήσουν το χωριό τους να εξελιχθεί σε νέα Δαμάστα, με νταμάρια που σκορπίζουν σε τεράστια ακτίνα και σε πάρα πολλά άλλα χωριά, την σκόνη, τον καρκίνο, τον θάνατο της φύσης και του ανθρώπου. Καλούν τον Αρχιεπίσκοπο να πάρει πίσω την απόφαση του και να συνεχίσει να αφήνει καλύτερα στους βοσκούς αυτή την όμορφη περιοχή, παρά να καταστρέψει το χωριό, που λόγω κεραίων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, έχει ήδη πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα, αν κρίνουμε από τους καρκίνους που έχουν καταγραφεί στη Ροδιά.
Είναι μέγα θέμα, πως και γιατί ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης δεν έχει ήδη προχωρήσει σε ανένδοτο αγώνα κατά των λατομείων. Μεγάλο ζήτημα προκύπτει όμως και για παράγοντες του χωριού, ενώ σαν ψέμα ακούγεται η ανάμειξη τοπικού καθηγητή και συγγραφέα ιστορικού βιβλίου για το ίδιο το χωριό. Ο ίδιος αν δεν έχει αναμειχθεί στο να υποδείξει τη θέση στον επιχειρηματία ρεθυμνιώτη, θα πρέπει να βγει δημόσια στο χωριό και να το διαψεύσει!


Τα λατομεία φαίνεται να σχεδιάζονται σε 44 στρέμματα στη θέση "Πόρος Λυγιάς - Μεσονήσι", πάρα πολύ κοντά στη Μονή των Σαββαθιανών και στις εγκαταστάσεις του Αγίου Τίτου, ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται τα πρώτα σπίτια του χωριού.
Όπως αποκαλύπτει σχετικό σχόλιο της εφημερίδας "Ν.Κρήτη" "το ωραίο είναι πως ο επενδυτής έχει υποβάλλει ήδη για έγκριση στην ΠΕ.ΧΩ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων , που ήδη έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Δασών της αιρετής Περιφέρειας , αλλά και στην Εφορία Αρχαιοτήτων για γνωμοδότηση, που αν δεν υπάρξει σε 33 μέρες θα προχωρήσει και η τελική της έγκριση"!
Ο "μπαγάσας" θα ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα τους αναγνώστες του, για την εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση, που πάρα πολύ σύντομα θα "ακουστεί" παντού, λόγω...εκρήξεων, ελπίζουμε μόνο...κοινωνικών!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου