Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Φράγμα Φανερωμένης στο Τυμπάκι - Οι αποκαλύψεις για τα βοθρολύματα δεν σταμάτησαν το έγκλημα - Σαν ζώα έχουν τους αγρότες - Απίστευτο θράσος ΤΟΕΒ και δήμου Φαιστού που επιμένουν ότι "τα μικρόβια δεν πειράζουν στην άρδευση, μόνο οι χημικές αναλύσεις έχουν σημασία" - Σκάνδαλο η σιωπή του Υγειονομικού!




Αντί να σταματήσει αμέσως η υδροδότηση των θερμοκηπίων από την τοποθεσία "Αναδασμός" στο Τυμπάκι, ο δήμος Φαιστού και ο Τοπικό Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων - παρά τις αποκαλύψεις της ΚΡΗΤΗ ΤV και της εφημερίδας "Ν.Κρήτη" - συνεχίζουν να δίνουν νερό στα θερμοκήπια και στα σπίτια που βρίσκονται στην ίδια περιοχή, από το φράγμα, χωρίς να κάνουν τίποτα για να σταματήσει να μολύνεται!
Η αδιαφορία τους για την υγεία των παραγωγών είναι απίστευτη. Όσο για τα σπίτια που παίρνουν νερό από το φράγμα, τους απαντούν, "κακώς. Εμείς δεν σας είπαμε ότι το νερό αυτό είναι για ύδρευση. Είναι μόνο για πότισμα"... Μόνο που δεν τους δίνουν νερό από πουθενά αλλού, αφού σταμάτησαν τις γεωτρήσεις που ήταν σε λειτουργία μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο. Μάλιστα, σε απαντήσεις τους επικαλούνται αναλύσεις, αλλά μόνο χημικές. "Οι μικροβιολογικές δεν παίζουν ρόλο", λένε οι τοπικές αρχές, δείχνοντας ότι υποτιμούν τη νοημοσύνη της κοινής γνώμης.
Όσο για το Υγειονομικό, επιβεβαιώνει τη δημοσιογραφική έρευνα, τονίζει ότι είχε προειδοποιήσει για την ανάγκη να μην χρησιμοποιηθεί το νερό του φράγματος πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες για τη σωστή λειτουργία του, αλλά μέχρι εκεί. Κανένα μέτρο να σταματήσει το έγκλημα. Τα βοθρολύματα "ποτίζουν" τα καλλιέργειες και υδροδοτούν τα σπίτια.
Αλήθεια. Τα ελαιουργεία σε λίγο που θα ξεκινήσουν να "δουλεύουν" από που θα παίρνουν νερό άραγε; Υπάρχει τρομερή αδιαφορία στην Κρήτη. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για την υπόθεση αυτή, παρά μόνο οι ίδιοι οι αγρότες που ξεσηκώνονται, ζητώντας την άμεση διακοπή της υδροδότησης από το φράγμα, μέχρι να καθαριστεί το νερό και να γίνουν παρεμβάσεις ώστε να μην πέφτουν μέσα τα λύματα του Ζαρού. Απίστευτη ιστορία που δείχνει πόσο νοιάζονται ορισμένοι "αρμόδιοι" για τα προϊόντα που βάζουμε στο τραπέζι μας, αφού το μολυσμένο νερό χρησιμοποιείται για πότισμα αλλά και για ράντισμα.
Περιμένουμε αντιδράσεις. Δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η παράλογη συμπεριφορά της δημάρχου Φαιστού Μαρίας Πετρακογιώργη, με την ανοχή και τις ευλογίες του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του γενικού διευθυντή Δημόσιας Υγείας Νίκου Καμπάνη, κάποιων "παραγωγών" στις λαϊκές που δεν ξέρουμε αν είναι πράγματι παραγωγοί ή έμποροι αλλά και της ίδιας της Δικαιοσύνης που μάλλον είναι..."τυφλή" στην περίπτωση αυτή...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου