Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

΄Οχι στην Αστυνομική Βία - Απόψε στις 6 το απόγευμα η εκδήλωση της Ομάδας 17 της Διεθνούς Αμνηστίας

Καταδίκη της βίας της Αστυνομίας κατά των πολιτών, αλλά και έμπρακτη υποστήριξη στο δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο, η σημερινή εκδήλωση της Ομάδας 17 της Διεθνούς Αμνηστίας στη Λόντζια στο Ηράκλειο.




Η μαζική συμμετοχή του κόσμου είναι απαραίτητη για να σπάσει ο τσαμπουκάς των δυνάμεων ασφαλείας του κατοχικού καθεστώτος που επικρατεί στη χώρα μας. Πριν πάτε εκτυπώστε και υπογράψτε το παρακάτω κείμενο για την οικονομική στήριξη του Μανώλη Κυπραίου που αποδεδειγμένα έγινε σκόπιμος στόχος πέρυσι, των δυνάμεων των ΜΑΤ στην Αθήνα, δέχτηκε σαν να ήταν στο εκτελεστικό απόσπασμα τη βολή της χειροβομβίδας κρότου λάμψης και έχασε για πάντα την ακοή του. Αύριο μπορεί στην ίδια θέση να βρεθείτε εσείς ή τα παιδιά σας!

 




Προς:

Κύριο Νίκο Δένδια

Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Κανελλοπούλου 4

10177 Αθήνα




Kύριο Αντώνη Ρουπακιώτη

Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Λεωφόρος Μεσογείων 96

115 26 Αθήνα

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Σας γράφω αυτό το γράμμα αναφορικά με το ζήτημα του τραυματισμού και της κακομεταχείρισης του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου από την ελληνική αστυνομία.
Σας καλώ να εγγυηθείτε ότι η ποινική έρευνα για την υπόθεση του θα είναι άμεση, ενδελεχής, αμερόληπτη και αποτελεσματική και να εξασφαλίσετε ότι οι αστυνομικοί που είναι υπεύθυνοι για τον τραυματισμό και την κακομεταχείρισή του, θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, σε δίκη σύμφωνη με τα διεθνή πρότυπα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επιπλέον, σας καλώ να εγγυηθείτε ότι  θα ληφθούν τα κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα εναντίον των υπεύθυνων αστυνομικών.
Επίσης, σας καλώ να διασφαλίσετε ότι ο Μανώλης Κυπραίος θα λάβει ικανοποιητική αποζημίωση που θα υπολογίζει την απώλεια της ακοής του, το γεγονός ότι θα αντιμετωπίζει μια αναπηρία για το υπόλοιπο της ζωής του και ότι, ως αποτέλεσμα της αναπηρίας του, είναι απίθανο να μπορέσει να δουλέψει ξανά ως δημοσιογράφος.
Τέλος, σας προτρέπω να εξασφαλίσετε, ότι στο μέλλον η ελληνική αστυνομία δεν θα χρησιμοποιεί χειροβομβίδες κρότου λάμψης, δακρυγόνα και άλλα χημικά εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών, με τρόπο που θα παραβιάζει τα διεθνή πρότυπα και ότι η αστυνόμευση των διαδηλώσεων θα συνάδει με τα διεθνή πρότυπα εφαρμογής του νόμου.

Με τιμή,



Ονοματεπώνυμο
Email
Τηλέφωνο
Υπογραφή
Κρατήστε με ενήμερο/η
1





2






Ονοματεπώνυμο
Email
Τηλέφωνο
Υπογραφή
Κρατήστε με ενήμερο/η
3






4





5





6





7





8





9





10





11





12





13





14





15





16





17





18





19





20








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου