Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Αστυνομική Βία στην Ελλάδα: Όχι μόνο μεμονωμένα περιστατικά - Η Ομάδα 17 Ηρακλείου της Διεθνούς Αμνηστίας προχωρά σε έμπρακτη καταδίκη του φασισμού της σημερινής Ελλάδας

          Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012, ώρα 6:00 μμ η Ομάδα 17 Ηρακλείου της Διεθνούς Αμνηστίας διοργανώνει υπαίθρια εκδήλωση έξω από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου (Λιοντάρια) συμμετέχοντας στη δράση του Ελληνικού Τμήματος της Οργάνωσης για την κατάδειξη του προβλήματος της αστυνομικής βίας στην Ελλάδα και προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην Ελληνική Κυβέρνηση για την αντιμετώπισή του.
Οι ακτιβιστές της ομάδας θα συγκεντρώνουν υπογραφές για την υπόθεση του Μανώλη Κυπραίου, δημοσιογράφου, ο οποίος κάλυπτε διαμαρτυρίες εναντίον των μέτρων λιτότητας στην Πλατεία Συντάγματος και περιέγραψε στη Διεθνή Αμνηστία πώς στις 15 Ιουνίου 2011 ένας διοικητής αστυνομικής μονάδας έδωσε εντολή σε αστυνομικό να του πετάξει χειροβομβίδα_κρότου-λάμψης.
         Η Διεθνής Αμνηστία επιθυμεί εκ νέου να τονίσει το καθήκον και της Πολιτείας και των ενεργών πολιτών με γνώμονα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη να προασπίσουν από κάθε επιβουλή τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και  το κράτος δικαίου.
Στο χώρο της εκδήλωσης θα διατίθεται ενημερωτικό υλικό για τη συνεχή δράση της Διεθνούς Αμνηστίας στο πεδίο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο..."ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ" ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟΧΟ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΩΝ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ "ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ"!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου